Как извиненията ни спират да постигаме това, което заслужаваме

Как извиненията ни спират да постигаме това, което заслужаваме

Александър НиколовБлог, Фокус и продуктивност

Всеки бизнес собственик има определени цели – да привлече повече клиенти, да спечели повече пари, да има повече свободно време, да създаде по-работеща система на работа – и една от причините да не ги постига, са извиненията, които си намира.

Какво са извиненията?
Всеки път, когато нещо не правим, ние имаме извинения. Рядко обаче ние ги наричаме така. Обикновено говорим за „основателни причини“.

Всеки има своите „основателни причини“ защо няма да предприеме дадена стъпка. И понякога тези причини са наистина основателни. В повечето случаи, обаче, тези основателни причини са замаскирани извинения. И тези извинения просто ни стопират по пътя към нашия прогрес – да постигнем това, което заслужаваме.

Ние имаме такива извинения (или основателни причини) за почти всичко, което знаем, че трябва да направим, но не искаме да направим в момента. Някои от тези дейности, за които си казваме тези извинения обаче са истински важни за нашия бизнес растеж. Помисли какво си казваш всеки път, когато трябва да вземеш важно, но трудно решение: като това да инвестираш в нов офис или ново оборудване, да създадеш нова система на работа, да инвестираш в коучинг програма или посещение на семинар, да наемеш нов служител или да се освободиш от текущ служител….

Виж видеото за това кои са топ извиненията, които намираме, за да не направим нещо. И разбира се, ние винаги ги представяме пред нас и останалите като „основателни причини“. От видеото ще разбереш и как да направиш това разграничение следващия път, когато решаваш да не направиш нещо: как да разбереш дали имаш основателна причина или стандартно извинение.

 

 

Кажи ми, кои са причините (основателни или не), заради които ти се стопираш да направиш това, което знаеш, че е важно за теб. Нямам търпение да разбера дали те попадат измежду тези, за които аз говоря във видеото, или са различни.

КАКВО ТИ ЛИПСВА В ТВОЯ БИЗНЕС?

Специален тренинг за собственици на малък бизнес,
които търсят решения за устойчив ръст

Коментирай чрез твоя FB профил