Интервю със Сашо

Колко дълго си работил като бизнес коуч и ментор и защо се занимаваш с това?

За да отговоря на този въпрос, може би най-добре е да ти кажа как стартирах моя бизнес и как стигнах там, където съм сега.

Идеята ми да стартирам свой бизнес се роди през 2010 г. – към този момент работех като служител – финансов анализатор и портфейлен мениджър. Исках обаче да правя нещо, което истински ми доставя удоволствие, и да помагам на хората да правят промени в живота си. И исках да мога аз да управлявам времето си и да почивам колкото пъти си искам в годината. Стартирах коучинг бизнесa си през януари 2012 г. – от нищо … и страдах от това да привлека достатъчно клиенти. Макар че успях в началото да стигна определено ниво, три години поред бях все на него и не можех да премина границата от 50,000 лв. годишни приходи в бизнеса си. Бях разочарован, че не раста и не мога да премина тази граница. И вече не вярвах, че ще успея да създам по-голям бизнес, който носи ползи на много повече хора. Една от причините да мисля, че няма да успея повече, бе, че не съм известен и малко хора търсят моята услуга.

Продължавах обаче да уча от топ-програми на водещи бизнес консултанти в света, бях на много семинари, наех много успешен ментор от САЩ (който вече печелеше по няколко милиона долара на година) да работи с мен. Тествах много подходи – една част даваха резултати, други – частично и трябваше да се модифицират; трети – въобще не даваха резултат. В крайна сметка, обаче, открих подход, които предвидимо дава предвидими резултати – и то за кратко време.

Тогава не можех да повярвам, но бизнесът ми порасна с над 120% през 2015 г. и вече като 6-цифрен бизнес продължи да расте и след това – с нови 50% през 2016 г. Не вярвах, че ще имам над 6000 абонати в моя и-мейл бюлетин и над 14,000 фенове във ФБ, но това стана факт. Междувременно, прилагайки тези подходи, получих изненадващо бързи резултати за много други хора: те привличаха бързо нов бизнес, а някои 10-15-годишни бизнеси постигаха резултати, които никога не са постигали в цялата си история. Много от моите клиенти започнаха да печелят 5-цифрен доход за себе си – нещо, което преди им се е струвало невъзможно. Сега съм щастлив вече да съм обучил и консултирал стотици бизнес собственици и да съм променил начина, по който те правят бизнес и успяват в живота. Станах един от най-търсените коучове и консултанти. И най-хубавото е, че правя това, въпреки че всеки месец аз взимам по 1 седмица отпуска от бизнеса си.

Основното нещо, което дава тези резултати е подходът от стъпки, който позиционира бизнеса по грабващ за клиентите му начин, разширява каналите, по които една фирма привлича клиенти и изгражда системи на продажби, които дават предвидими резултати.

Така създадох моята Формула от 7 стъпки за бизнес растеж. Стратегиите в тези стъпки са работещи и дават на бизнес собствениците повече клиенти, повече пари и повече свободно време. Сега аз съм отдаден да помогна на колкото може повече бизнес собственици да бъдат успешни: да печелят повече и да дават стойност на повече техни клиенти.

Кои са твоите клиенти?

Аз работя с хора като теб – собственици на малък бизнес. Аз им помагам да са фокусирани да постигнат резултатите, към които се стремят, да имат повече клиенти, повече печалби и да постигнат повече свободно време за себе си. Работил съм с архитекти, предприемачи в производствената и търговската сфера, много собственици на бизнес от сферата на мрежовия маркетинг и директните продажби, собственици на бизнес за холистична медицина, козметични услуги, адвокати, търговци, производители на чай, превоз на опасни товари, зъболекари, консултанти и много други.

Какво ще бъде, ако досега не си работил с клиенти от моя бранш?

Като бизнес коуч, моят фокус в работата с всеки е в две големи посоки:

1.) Да направиш промени в твоята нагласа и да удвоиш продуктивността си, чрез ясен фокус и дисциплина в преследването на резултатите.

и

2.) стратегии за привличане на нови клиенти – доказани маркетингови подходи, които аз съм усвоил от топ-изпълнителите в света.

Така че независимо в кой отрасъл е бизнесът ти, аз ще те науча на тези стратегии стъпка по стъпка и ще работим заедно за изграждането на нагласа на непобедимо лидерство.

Какво те отличава от останалите?

За разлика от повечето бизнес консултанти, моят фокус е към твоите резултати. Точно за това аз съм учил стратегиите от най-добрите консултанти по личностно развитие, продуктивност и планиране, продажби и привличане на клиенти. И съобразно бизнеса, разполагам със стратегии, които работят и при по-голям бизнес, и които работят при малък бизнес, който е от един човек. Усъвършенствал съм и уменията си в това успешно да помагам на хората да изградят нагласата си за успех като преодолеят страховете си, съмненията си, стремежа към отлагане и лимитиращите си убеждения. Аз самият съм естествено силен в това да бъда фокусиран, дисциплиниран и се стремя да максимизирам резултата от наличните ресурси. Тези качества не са типичните за един предприемач и аз съм горд, че мога да те науча на най-добрите стратегии в тази посока, така че и ти да се движиш постоянно към постигането на резултати.

Какво се очаква от мен?

От теб се иска да си отдаден да постигнеш целите си и да правиш всичко, което правим на срещите ни. След това да предприемаш действия и да си правиш домашните, за които заедно сме се разбрали. Най-добри резултати постигам с тези хора, които са готови да действат различно и които са готови да следват стъпките, които им давам. Без оправдания, защото аз ще те държа отговорен: и ако нещо не си направил едната седмица, аз пак ще те попитам за него на следващата ни среща.

За кого не са твоите програми?

Аз внимателно селектирам хората, с които работя, като избирам само тези, които ще постигнат резултати. На останалите препоръчвам да работят с други мои колеги.

Резултатите от коучинга бързо изплащат инвестицията на всеки мой клиент, но той може да не е подходящ за хора, които страдат във финансов аспект. Ако си в тази ситуация, това е напълно ОК, защото и аз съм бил в нея. В този случай, ти препоръчвам да направиш следното: регистрирай се всеки път за всички мои безплатни уебинари и обучения – от тях можеш да научиш много. Следи и всичко, което пиша в моя седмичен нюзлетър (регистрирай се във формата по-горе). И последно – поръчай си книгата ми „Бизнес растеж“ – тя ще ти даде основата, от която да тръгнеш за да достигнеш и до моите основни коучинг програми.

Друга група хора, с която не работя (без изключения), са хората, които постоянно си търсят извинения и оправдания, за да не правят задачите си или постоянно подлагат на съмнение абсолютно всичко в моята програма. Ако случайно си от този тип хора, аз те моля най-учтиво да не ме търсиш и се надявам, че ме разбираш защо. Най-вероятно просто няма да може да работим добре заедно и аз не бих искал ти да харчиш парите и времето си. Честно ли е?

Какво точно представлява коучингът?

В моите коучинг програми аз съм насочен към постигане на резултати за моите клиенти. Когато работя индивидуално с някого, мога да направя някои промени, но най-общо подходът ми е насочен в следните посоки:

  1. Задаване на ясен фокус и поддържането на този фокус ежеседмично и ежедневно. Целта ни е заедно да направим така, че ти съзнателно и подсъзнателно да се движиш към целите, които имаш, всеки един ден – дори и тогава, когато не работиш по тях.
  2. Изграждане на психологическа нагласа за успех – преодоляване на всички лимитиращи убеждения, страхове и съмнения, които имаш. И обикновено почти с всеки работя и за преодоляване на стремежа му да отлага – това е бич, който явно засяга почти всички хора.
  3. Уча те на конректни стратегии и точните стъпки, които трябва да предприемеш, за да привлечеш повече клиенти, да затваряш много по-успешно сделките си, да изградиш системи за последваща комуникация с клиентите си.
  4. Изграждаме система за планиране, която е не просто система за управление на времето, а система, която гарантира, че фокусът ти всяка седмица е насочен основно към важните за теб неща.
  5. Ще ти помогна и да изградиш умения или да усъвършенстваш уменията си в много посоки: да делегираш успешно, да управляваш хората си по-добре, да продаваш, да привличаш клиенти и т.н.

Тези посоки са част от Формулата ми от 7 стъпки за бизнес растеж.

Работи ли подходът ти?

Да. Можеш да видиш и мненията на някои мои клиенти като посетиш тази страница.

Какви резултати мога да очаквам?

Аз, разбира се, не претендирам, че ще постигнеш резултатите, които много от досегашните ми клиенти са постигнали. Най-малкото защото към момента не знам подробности за твоя бизнес. А и ще бъда честен: много хора постигат резултати, но не всички. Освен да научаваш много нови неща, от теб се иска да ги правиш систематично. Ако го правиш, можеш да очакваш ръст на клиентите, повече печалби и повече пари. И същевременно да изградиш системи за всичко в бизнеса си: така че той да може да функционира като машина дори и когато те няма.

Мога ли да се свържа с бивши или текущи твои клиенти за да разбера от тях какво е да се работи с теб?

Абсолютно. Окуражавам те да прочетеш всички отзиви на мои клиенти тук. И след това може да пишеш по и-мейл на тези, от тях, които искаш да попиташ за допълнително мнение, за да разбереш какво те са получили от работата си с мен.

Колко бързо мога да очаквам резултати?

Очевидно резултатите ще зависят и от типа бизнес, в който си, както и от това колко бързо успееш да приложиш стратегиите, които ще ти дам. Има клиенти, които още първия месец постигат такива резултати, че изплащат инвестицията си за коучинг за цялата година. Обикновено повечето клиенти получават сериозни резултати в бизнеса (повече клиенти, повече доходи) и в личен аспект след 4-6 месеца работа с мен.

Как мога да съм сигурен, че ще получа ръст на бизнеса си?

Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж, която съм разработил и която ще е в основата на съвместната ни работа, е базирана на голям мой опит и знания, акумулирани от топ-изпълнителите в света: в сферата на личната трансформация, преодоляването на менталните бариери вътре в нас, привличането на клиенти, продажбите, управлението на времето и планирането и изграждането на системи в бизнеса. Клиентите, с които съм работил и са приложили тези стъпки и стратегии, са постигнали ръст на бизнеса си за много по-кратко време отколкото биха го направили, ако работеха сами.

Ще си върна ли инвестицията, която правя в коучинг програмата?

Твърдо да! Повечето клиенти на коучинг успяват да привлекат за 1 година солидно повече бизнес. А уменията и информацията, които ще усвоиш от Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж, ще ти донесат още по-голяма възвръщаемост през следващите години.

Аз искам да работя с теб, Сашо. Какви са опциите, които имам?

Поздравления, за това, че взимаш решение да се движиш към още по-голям успех. Аз ще се радвам, да работим заедно. Според това в каква степен искаш да работиш – индивидуално с мен, или искаш аз да правя и някои неща вместо теб, или предпочиташ да работиш в група с други бизнес собственици като теб, има три възможни програми, от които можеш да избираш. Продължителността на всяка програма е 12 месеца.

Диамантена програма „Бърза писта“

Индивидуална програма за клиентите, които искат най-бързи резултати. Включва 36 часа индивидуален коучинг, създаване на неща вместо теб, обучение и трениране на  твоя екип, постоянна подкрепа по и-мейл и телефон.

Виж повече…

Платинена програма на индивидуален коучинг „Бизнес растеж“

Тази 12-месечна програма е за хора, които искат да предприемат последователни действия за разрастване на бизнеса си. Включва 24 часа индивидуален коучинг, постоянна подкрепа по и-мейл.

Виж повече…

Сапфирена мастърмайнд програма „Бизнес растеж“:

12-месечна програма за хора, които искат да учат самостоятелно и заедно с други като тях и да предприемат последователно необходимите действия за ръст на техния бизнес. Включва 24 групови онлайн коучинг сесии от по 75 минути , 1 стратегическа инвидиуална коучинг сесия от 60 минути.

Виж повече…

ОК, аз знам коя програма искам. Как да започна?

Чудесно! Една от отличителните черти на хората, които са успешни, е това, че взимат решение бързо. Това умение ги води към постигане на резултати много по-бързо от останалите. Известно е, че повечето такива хора вземат решенията си с кураж базирано най-вече и на интуицията си. Така че, ако усещаш, че това да работиш с мен, е за теб и ще ти донесе резултати, действай.

Обади се в Ликора на (02) 931 10 15 или пиши на info@DoubleYourBusiness.bg и екипът на Ликора ще подготви всичко необходимо.

Ако не съм готов да започна, как мога да видя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

Най-лесният начин е като се абонираш да получаваш моите седмични стратегии по е-мейл. С тях ще получаваш и всички покани за уебинари и други живи събития, които огранизираме. Голямото мнозинство от тези уебинари и събития са безплатни и ще ти позволят да научиш много неща, които и ти да приложиш и в същото време да ти покажат и какво може да очакваш (в пъти повече), ако се включиш в някоя от платените програми. За да се абонираш, въведи името и и-мейл адреса си във формата горе в дясно на страницата.

Аз все още имам въпроси, мога ли да ти се обадя?

Разбира се. Ако имаш въпроси, пиши на info@DoubleYourBusiness.bg или се обади на (02) 931 1015 и аз или екипът на Ликора ще ти дадем отговори на всичко, което те интересува и ще те посъветваме коя е най-подходящата програма за теб.

Да действаме:
направи невидима промяна
и постигни видими резултати!