Александър Николов

Интервю със Сашо

Колко дълго си работил като бизнес коуч и ментор и защо се занимаваш с това?

Идеята ми да стартирам свой бизнес се роди през 2010 г. – към този момент работех като служител – финансов анализатор и портфейлен мениджър. Исках обаче да правя нещо, което истински ми доставя удоволствие, и да помагам на хората да правят промени в живота си. И исках да мога аз да управлявам времето си и да почивам колкото пъти си искам в годината.

Стартирах коучинг бизнесa си през януари 2012 г. – от нищо. Имах амбициозни цели, но началото бе много трудно… В началото страдах от това, че не мога да привлека достатъчно клиенти. Много хора ми казваха „не“, а аз не исках да ставам притискащ търговец. Имах непостоянни приходи, често бях разочарован, че не се движа достатъчно бързо и често се съмнявах дали ще успея. Може би и ти си имал такива чувства неведнъж в стремежите си да развиваш твоя бизнес….

Трудностите ми обаче не отминаха бързо…. Три години поред бях все на едно и също ниво и не можех да премина границата от 50,000 лв. годишни приходи в бизнеса ми. Бях разочарован, че не раста и не мога да премина тази граница. И вече не вярвах, че ще успея да създам по-голям бизнес, който носи ползи на много повече хора. Една от причините да мисля, че няма да успея повече. бе, че не съм известен и малко хора търсят моята услуга. Инвестирах в много обучения, но имах частични резултати от тях.

Колебах се дали да продължа да упорствам или да се откажа.

Решаващ момент бе януари 2015 г., когато взех 3 важни решения:

1.) да не се отказвам;

2.) наех много успешен ментор от САЩ, който ми струваше пъти повече от това, което изкарвах към момента;

3.) взех решение да правя всичко, което научавам, и всичко, на което уча клиентите си. Тествах много подходи – една част даваха резултати, други – частично и трябваше да се модифицират; трети – въобще не даваха резултат. В крайна сметка обаче открих подход, които предвидимо дава предвидими резултати – и то за кратко време.

Тогава не можех да повярвам, но бизнесът ми порасна с над 120% през 2015 г. и вече 6-цифреният ми бизнес продължи да расте и след това – с нови 50% през 2016 г. Изненадващо бързи резултати получиха и много от моите клиенти: те привличаха бързо нов бизнес, а някои 10-15-годишни бизнеси постигаха резултати, които никога не са постигали в цялата си история. Много от моите клиенти започнаха да печелят 5-цифрен месечен доход за себе си – нещо, което преди им се е струвало невъзможно. Сега съм щастлив вече да съм обучил и консултирал стотици бизнес собственици и да съм променил начина, по който те правят бизнес и успяват в живота. Станах един от най-търсените консултанти. И най-хубавото е, че правя това, въпреки че всеки месец си взимам по 1 седмица отпуска от бизнеса си.

Докато търсех решение как да развия моя бизнес, си бях поставил и задачата да открия работеща система, която да дава предвидими резултати за всеки бизнес.

Така създадох моята BG 3x система, която помага на страдащия предприемач предвидимо да се превърне в преуспяващ собственик на бизнес.

При това много пъти това ставаше за време, което преди това този човек е считал за невъзможно.

Когато уча и консултирам собствениците на малък бизнес как да достигнат до повече клиенти чрез моята BG 3х система, аз им помагам да се освободят от старите неработещи подходи в бизнеса и вместо това да се позиционират като експерти на пазара. По този начин те помагат на пъти повече клиенти и разпространяват ползите от своя продукт и подход в цялото общество.

Точно затова и аз съм отдаден да помогна на колкото може повече собственици на малък бизнес, които в момента, въпреки че работят много, страдат, че не достигат до нови клиенти и не печелят парите, които искат от своя бизнес.

Кои са твоите клиенти?

Аз работя с хора като теб – собственици на малък бизнес. Помагам им да са фокусирани да постигнат резултатите, към които се стремят, да имат повече клиенти, повече печалби и да постигнат повече свободно време за себе си. Работил съм с архитекти, предприемачи в производствената и търговската сфера, много собственици на бизнес от сферата на мрежовия маркетинг и директните продажби, собственици на бизнес за холистична медицина, козметични услуги, адвокати, търговци, производители на чай, превоз на опасни товари, зъболекари, счетоводители, интериорни дизайнери, консултанти и много други.

Какво ще бъде, ако досега не си работил с клиенти от моя бранш?

Програмите ми са изградени на базата на създадената от мен BG 3x система, в която се фокусираме в три ключови посоки:

 • Да направиш промени в своята нагласа, за да действаш с увереност и да имаш идентичността на човек, който може да печели пъти повече.
 • Да определиш приоритетите си в работата и да изградиш подход на планиране, който да те движи към постигане на твоите цели. Заедно с навиците за продуктивност, които изграждаме, това ще ти даде много повече време за истински важните неща в твоя бизнес и свободно време за теб самия.
 • Стратегии за привличане на нови клиенти – доказани стратегии, с които да се позиционираш на пазара, да привличаш клиенти по много канали и да продаваш по-добре.

Така че независимо в кой отрасъл е бизнесът ти, аз и екипът ми ще те научим на тези стратегии стъпка по стъпка и ще работим заедно за изграждането на нагласа, която привлича бизнес.

Какво те отличава от останалите?

За разлика от повечето бизнес консултанти, моят фокус е към твоите резултати. Точно за това аз съм учил стратегиите от най-добрите консултанти по личностно развитие, продуктивност и планиране, продажби и привличане на клиенти. Аз самият участвам в коучинг програми на други бизнес ментори и това постоянно ме развива…

Благодарение на това, че прилагах всичко и за мен, тествах стотици подходи, знам кои от тях при какви условия дават резултати. Усъвършенствал съм и уменията си в това успешно да помагам на хората да изградят нагласата си за успех като преодолеят страховете си, съмненията си, стремежа към отлагане и лимитиращите си убеждения. Аз самият съм естествено силен в това да бъда фокусиран, дисциплиниран и се стремя да максимизирам резултата от наличните ресурси. Тези качества не са типичните за един предприемач и аз съм горд, че мога да те науча на най-добрите стратегии в тази посока, така че и ти да се движиш постоянно към постигането на резултати… при това без да е необходимо да работиш повече, отколкото работиш сега.

Какво се очаква от мен?

От теб се иска да си отдаден да постигнеш целите си и да правиш всичко, което правим на срещите ни. След това да предприемаш действия и да си правиш домашните, за които заедно сме се разбрали. Най-добри резултати постигат хората, които са готови да действат различно и които са готови да следват стъпките, които аз и екипът ми им даваме. Без оправдания и извинения! Програмата е създадена така, че всяка седмица ти да предприемаш малки стъпки, с които да трансформираш себе си и бизнеса си. Ще имаш постоянна подкрепа от мен, от моя екип и останалите участници в програмата, но в същото време всички ние ще те държим и отговорен: да въвеждаш нещата, които обещаваш, че ще направиш.

За кого не са твоите програми?

Аз внимателно селектирам хората, с които работя, като избирам само тези, които са отдадени да постигнат резултати. Не работя (без изключения) с хора, които постоянно си търсят извинения и оправдания, за да не правят задачите си или постоянно подлагат на съмнение абсолютно всичко в моята програма. Ако случайно си от този тип хора, аз те моля най-учтиво да не ме търсиш и се надявам, че ме разбираш защо. В този случай бих ти препоръчал да работиш с други мои колеги.

Резултатите от коучинга бързо изплащат инвестицията на всеки мой клиент, но коучингът може да не е подходящ за хора, които страдат във финансов аспект. Ако си в тази ситуация, напълно те разбирам, защото и аз съм бил в нея. В този случай ти препоръчвам да направиш следното: регистрирай се всеки път за всички мои безплатни уебинари и обучения – от тях можеш да научиш много. Следи и всичко, което пиша в моя седмичен бюлетин (регистрирай се тук, за да го получаваш редовно). И последно – поръчай си моите книги „Бизнес растеж“ и „Нагласа за резултати“ – те ще ти помогнат с първите стъпки, с които да започнеш да променяш бизнеса си.

Какъв е твоят подход в коучинга?

В моите коучинг програми аз съм насочен към постигане на резултати за моите клиенти. И независимо, че наричам програмите си „коучинг програми“, те са много повече от това. Аз съм включил в тях много шаблони, скриптове, готови модели, които да следваш, т.е. и „как точно“ да направиш нещата. Осигурявам те също с креативни решения и най-добри практики, които ти можеш да приложиш към твоята ситуация. Така че може да откриеш, че в програмите ми има както обучение, така и консултиране, така и класически коучинг подход…. и изключителна общност от напредващи собственици на бизнес!

И има причина да създам програмите си така.

Ето каква тя. Когато стартирах, аз инвестирах в много тренинги, научавах много неща, но срещах трудности да прилагам това, което научвам. И тогава не можех да намеря някого, който да ми каже какво точно да правя, какво да включа в моите търговски писма, как да си създам посланията и маркетинговите материали и т.н. Затова създадох моята програма по начин, който да осигурява всичко това. В допълнениез вярвам, че сам човек трудно се държи отговорен да прави това, което си обещава, че ще прави, така че в програмите е включен и такъв елемент. ☺

Методологията в програмите „Бизнес растеж“ се опира на доказани стратегии от създадената от мен  BG 3x система. Тази система се гради върху 3 основни стълба, които водят до предвидими резултати в бизнеса: повече клиенти, повече пари и повече свободно време.

BG 3x система за бизнес растеж

Чрез този подход постигаме:

 • Бизнес растеж с по-малко усилия и за по-кратко време;
 • Повече печалби чрез действия, които можеш да прилагаш стъпка по стъпка;
 • Подкрепа от други напредващи бизнес собственици като теб, така че да не си сам;
 • Среда, която те държи отговорен да въвеждаш това, което е важно в бизнеса ти;
 • Постоянно си мотивиран да правиш промените, които е нужно;
 • Постоянно се развиваш като получаваш насоки от някой, който вече е извървял пътя;
 • Повече свободно време за теб и семейството ти.

Работи ли подходът ти?

Да. Можеш да видиш и мненията на някои мои клиенти като посетиш тази страница.

Какви резултати мога да очаквам?

Аз, разбира се, не претендирам, че ще постигнеш резултатите, които много от досегашните ми клиенти са постигнали. Най-малкото, защото към момента не знам подробности за твоя бизнес. А и ще бъда честен: много хора постигат резултати, но не всички. Освен да научаваш много нови неща, от теб се иска да ги правиш систематично. Ако го правиш, може да очакваш ръст на клиентите, повече печалби и повече пари. И същевременно да изградиш системи за всичко в бизнеса си: така че той да може да функционира като машина дори и когато те няма.

Мога ли да се свържа с бивши или текущи твои клиенти, за да разбера от тях какво е да се работи с теб?

Абсолютно. Окуражавам те да прочетеш всички отзиви на мои клиенти тук. И след това може да пишеш по имейл на тези от тях, които искаш, за да попиташ за допълнително мнение, за да разбереш какво те са получили от работата си с мен.

Колко бързо мога да очаквам резултати?

Очевидно резултатите ще зависят и от типа бизнес, в който си, както и от това колко бързо успееш да приложиш стратегиите, които ще ти дам. Има клиенти, които още в първия месец постигат такива резултати, че изплащат инвестицията си за коучинг за цялата година. Обикновено повечето клиенти получават сериозни резултати в бизнеса (повече клиенти, повече доходи) и в личен аспект след 4-6 месеца работа с мен.

Как мога да съм сигурен, че ще получа ръст на бизнеса си?

BG 3x системата, която съм разработил и която ще е в основата на съвместната ни работа, е базирана на голям мой опит и знания акумулирани от топ-изпълнителите в света: в сферата на личната трансформация, преодоляването на металните бариери вътре в нас, привличането на клиенти, продажбите, управлението на времето и планирането и изграждането на системи в бизнеса. Клиентите, с които съм работил и са приложили тези стъпки и стратегии, са постигнали ръст на бизнеса си за много по-кратко време отколкото биха го направили, ако работеха сами.

Ще си върна ли инвестицията, която правя в коучинг програмата?

Твърдо да! Повечето мои клиенти успяват да привлекат за 1 година солидно повече бизнес. А уменията и знанията, които ще усвоиш от BG 3x системата, ще ти донесат още по-голяма възвръщаемост през следващите години. 

Аз искам да работя с теб, Сашо. Какви са опциите, които имам?

Поздравления, че взимаш решение да се движиш към още по-голям успех. Аз ще се радвам да работим заедно. В различните програми ти получаваш ценни инструменти, стратегии и задачи, които е нужно да направиш, а аз и моят екип от експерти отговаряме на твоите въпроси, дискутираме твоите изпълнени задачи и задаваме план за действие за удвояване на твоя бизнес за рекордно време.

Вече знаеш от информацията по-горе каква е методологията, която използвам и която дава предвидими резултати за ръст на бизнеса.

По-долу следва описанието на моите програми. Това, което не мога да опиша с думи, е преживяването на нашите клиенти.
Затова наехме екип от видео оператори, които да хванат един ден от това, което изпитват тези, които смело инвестират в себе си и какви резултати получават след като са казали ДА на работата с нас.

На този линк можеш да видиш 8-минутен документален филм, в който открехваме завесата за това какво представлява програмата Бизнес растеж.

Програма БИЗНЕС РАСТЕЖ

Програмата „Бизнес растеж“ е с продължителност 12 месеца и включва:

 • ПМП система, с която автентично да привличаш клиенти: видео уроци с конкретни стъпки как да я приложиш конкретно за твоя бранш и за твоята ситуация:
  • Методология как да определиш идеалния си клиент и как да създадеш маркетингово послание към него
  • Конкретни насоки как да активираш различни маркетингови канали и инструменти, с които да генерираш лесно нови контакти.
  • Готови шаблони и примерни писма, с които да създаваш твоите маркетингови материали и презентации, които продават
  • Готов скрипт, който да моделираш и с който да създадеш търговски процес, който е приятен и за двете страни и води до предвидими резултати.
  • Тренинг как да пишеш притеглящи маркетингови заглавия на твоите реклами.
 • ПСП подход за изграждане на нагласа за резултати:
  • Работещи подходи и техники за изграждане на увереност и подсъзнателната идентичност на човека от т.Б.
  • НЛП техники за преодоляване на вредните навици, лимитиращите убеждения и страховете, които те стопират
 • ПНП метод за определяне на приоритети и създаване на свободно време              
  • Видео съдържание с подходи за планиране и изграждане на навици за продуктивност
 • Персонализирани насоки за изграждане на доказано работещи стратегии:
  • Персонализиране на системата за привличане на клиенти за твоя бизнес чрез възможността да получиш конкретни насоки от Александър Николов на всеки две седмици (групови коучинг сесии)
  • Трансформиращи дни (веднъж на тримесечие): Конкретни насоки от мен как да въведеш 8 генератори на пари в твоя бизнес (4 през първата година и 4 през втората година) – създаване на план за въвеждането им на място по време на семинара.
  • Уъркшопи „Фокус и въвеждане“ – 4 часови (веднъж на тримесечие) за връщане на фокуса към приоритетите за тримесечието
 • Подкрепа и отговорност от напредваща общност: никога не си сам: общност от напредващи собственици на бизнес, които те подкрепят, празнуват с теб успехите ти, мотивират те и те държат отговорен да действаш
  • Затворена ФБ група от напредващи собственици на бизнес
  • Срещи 8 пъти в годината по време на нашите уъркшопи и семинари за зареждане, вдъхновение и мастърмайнд
  • Седмични имейли за фокус и отговорност

В програмата „Бизнес растеж“ са включени и допълнителни бонуси, така че да разполагаш с всичко, което ти е необходимо, за да трансформираш твоя бизнес.

Програмата се предлага в различни варианти според допълнително включените индивидуални сесии с Александър Николов.

Регистрирай се безплатно за тренинга по-долу.

От него ще откриеш какво най-вероятно в момента ти липсва в твоя бизнес и ще получиш детайлна информация за програмата Бизнес растеж, така че да можеш да вземеш информирано решение да се включиш в нея.

КАКВО ТИ ЛИПСВА В ТВОЯ БИЗНЕС?

Специален тренинг за собственици на малък бизнес,
които търсят решения за устойчив ръст

Ако не съм готов да започна, как мога да видя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

Най-лесният начин е като се абонираш да получаваш моите седмични стратегии по имейл. С тях ще получаваш и всички покани за уебинари и други живи събития, които огранизираме. Повечето от тези уебинари и събития са безплатни и ще ти позволят да научиш много неща, които и ти да приложиш, и в същото време да ти покажат и какво можеш да очакваш (в пъти повече), ако се включиш в някоя от платените програми. За да се абонираш, щракни тук.

Аз все още имам въпроси, мога ли да ти се обадя?

Разбира се. Ако имаш въпроси, пиши на info@DoubleYourBusiness.bg или се обади на 0 888 777 128 и аз или екипът на Ликора ще ти дадем отговори на всичко, което те интересува и ще те посъветваме коя е най-подходящата програма за теб.

Да действаме:
направи невидима промяна
и постигни видими резултати!