Интервю със Сашо

Колко дълго си работил като бизнес коуч и ментор и защо се занимаваш с това?

Идеята ми да стартирам свой бизнес се роди през 2010 година – към този момент работех като служител – финансов анализатор и портфейлен мениджър. Исках обаче да правя нещо, което истински ми доставя удоволствие, и да помагам на хората да правят промени в живота си. И исках да мога аз да управлявам времето си и да почивам колкото пъти си искам в годината. Стартирах коучинг бизнеса си през януари 2012 г. – от нищо. След като стартирах бизнеса си, не успявах да привлека достатъчно клиенти. Много хора ми казваха „не“, а аз не исках да ставам притискащ търговец. Имах непостоянни приходи, често бях разочарован, че не се движа достатъчно бързо, и често се съмнявах дали ще успея.

Три години поред бях все на едно и също ниво и не можех да премина границата от 50,000 лв. годишни приходи в бизнеса ми. Бях разочарован, че не раста и че не мога да премина тази граница. И вече не вярвах, че ще успея да създам по-голям бизнес, който носи ползи на много повече хора. Една от причините да мисля, че няма да успея повече, бе, че не съм известен и малко хора търсят моята услуга. Инвестирах в много обучения, но имах частични резултати от тях. Колебах се дали да продължа да упорствам или да се откажа.

Решаващ момент бе януари 2015 г., когато взех 3 важни решения:

1.) да не се отказвам;

2.) наех много успешен ментор от САЩ, който ми струваше пъти повече от това, което изкарвах към момента;

3.) взех решение да правя всичко, което научавам, и всичко, на което уча клиентите си. Тествах много подходи – една част даваха резултати, други – частично и трябваше да се модифицират; трети – въобще не даваха резултат. В крайна сметка обаче открих подход, които предвидимо дава предвидими резултати – и то за кратко време.

Тогава не можех да повярвам, но бизнесът ми порасна с над 120% през 2015 г. и вече 6-цифреният ми бизнес продължи да расте и след това – с нови 50% през 2016 г. Изненадващо бързи резултати получиха и много от моите клиенти: те привличаха бързо нов бизнес, а някои 10-15-годишни бизнеси постигаха резултати, които никога не са постигали в цялата си история. Много от моите клиенти започнаха да печелят 5-цифрен месечен доход за себе си – нещо, което преди им се е струвало невъзможно. Сега съм щастлив вече да съм обучил и консултирал стотици бизнес собственици и да съм променил начина, по който те правят бизнес и успяват в живота. Станах един от най-търсените консултанти. И най-хубавото е, че правя това, въпреки че всеки месец аз взимам по 1 седмица отпуска от бизнеса си.

Основното нещо, което дава тези резултати, е подходът от стъпки, който позиционира бизнеса по грабващ за клиентите му начин, разширява каналите, по които една фирма привлича клиенти, и изгражда системи на продажби, които дават предвидими резултати.

Така аз създадох моята Формула от 7 стъпки за бизнес растеж. Стратегиите в тези стъпки са работещи и дават на бизнес собствениците повече клиенти, повече пари и повече свободно време. Сега аз съм отдаден да помогна на колкото може повече бизнес собственици да бъдат успешни: да печелят повече и да дават стойност на повече техни клиенти.

Кои са твоите клиенти?

Аз работя с хора като теб – собственици на малък бизнес. Помагам им да са фокусирани да постигнат резултатите, към които се стремят, да имат повече клиенти, повече печалби и да постигнат повече свободно време за себе си. Работил съм с архитекти, предприемачи в производствената и търговската сфера, много собственици на бизнес от сферата на мрежовия маркетинг и директните продажби, собственици на бизнес за холистична медицина, козметични услуги, адвокати, търговци, производители на чай, превоз на опасни товари, зъболекари, счетоводители, интериорни дизайнери, консултанти и много други.

Какво ще бъде, ако досега не си работил с клиенти от моя бранш?

Като бизнес коуч моят фокус в работата с всеки е в две големи посоки:

1.) Да направиш промени в твоята нагласа и да удвоиш продуктивността си чрез ясен фокус и дисциплина в преследването на резултатите.
и
2.) стратегии за привличане на нови клиенти – доказани маркетингови подходи, които аз съм усвоил от топ-изпълнителите в света.

Така че, независимо в кой отрасъл е бизнесът ти, аз ще те науча на тези стратегии стъпка по стъпка и ще работим заедно за изграждането на нагласа на непобедимо лидерство.

Какво те отличава от останалите?

За разлика от повечето бизнес консултанти, моят фокус е към твоите резултати. Точно за това аз съм учил стратегиите от най-добрите консултанти по личностно развитие, продуктивност и планиране, продажби и привличане на клиенти. Благодарение на това, че прилагах всичко и за мен, тествах стотици подходи и знам кои от тях при какви условия дават резултати. Усъвършенствал съм и уменията си успешно да помагам на хората да изградят нагласата си за успех като преодолеят страховете си, съмненията си, стремежа към отлагане и лимитиращите си убеждения. Аз самият съм естествено силен в това да бъда фокусиран, дисциплиниран и се стремя да максимизирам резултата от наличните ресурси. Тези качества не са типичните за един предприемач и аз съм горд, че мога да те науча на най-добрите стратегии в тази посока, така че и ти да се движиш постоянно към постигането на резултати.

Какво се очаква от мен?

От теб се иска да си отдаден да постигнеш целите си и да правиш всичко, което правим на срещите ни. След това да предприемаш действия и да си правиш домашните, за които заедно сме се разбрали. Най-добри резултати постигат хората, които са готови да действат различно и които са готови да следват стъпките, които им давам. Без оправдания и извинения! Програмата е създадена така, че всяка седмица ти да предприемаш малки стъпки, с които да трансформираш себе си и бизнеса си. Ще имаш постоянна подкрепа от мен и останалите участници в програмата, но в същото време всички ние ще те държим и отговорен: да въвеждаш нещата, които обещаваш, че ще направиш.

За кого не са твоите програми?

Аз внимателно селектирам хората, с които работя, като избирам само тези, които са отдадени да постигнат резултати. Не работя (без изключения) с хора, които постоянно си търсят извинения и оправдания, за да не правят задачите си или постоянно подлагат на съмнение абсолютно всичко в моята програма. Ако случайно си от този тип хора, аз те моля най-учтиво да не ме търсиш и се надявам, че ме разбираш защо. В този случай, бих ти препоръчал да работиш с други мои колеги.

Резултатите от коучинга бързо изплащат инвестицията на всеки мой клиент, но коучингът може да не е подходящ за хора, които страдат във финансов аспект. Ако си в тази ситуация, напълно те разбирам, защото и аз съм бил в нея. В този случай ти препоръчвам да направиш следното: регистрирай се всеки път за всички мои безплатни уебинари и обучения – от тях можеш да научиш много. Следи и всичко, което пиша в моя седмичен бюлетин (регистрирай се тук – DoubleYourBusiness.bg, за да го получаваш редовно). И последно – поръчай си моите книги „Бизнес растеж“ и „Нагласа за резултати“ – те ще ти помогнат с първите стъпки, с които да започнеш да променяш бизнеса си.

Какъв е твоят подход в коучинга?

В моите коучинг програми аз съм насочен към постигане на резултати за моите клиенти. И независимо, че наричам програмите си „коучинг програми“, те са много повече от това. Аз съм включил в тях много шаблони, скриптове, готови модели, които да следваш, т.е. и „как точно“ да направиш неащата. Осигурявам те също с креативни решения и най-добри практики, които ти можеш да приложиш към твоята ситуация. Така че може да откриеш, че в програмите ми има повече елементи на консултиране отколкото на коучинг.

И има причина това да е така.

Ето каква тя. Когато стартирах, аз инвестирах в много тренинги, научавах много неща, но срещах трудности да прилагам това, което научвам. И тогава не можех да намеря някого, който да ми каже какво точно да правя, какво да включа в моите търговски писма, как да си създам посланията и маркетинговите материали и т.н. Затова създадох моята програма по начин, който да осигурява всичко това. В допълнение, аз вярвам в това, че сам човек трудно се държи отговорен да прави това, което си обещава, че ще прави, така че в програмите е включен и такъв елемент. ☺

В програмите ми работим върху:

1. Задаване на ясен фокус и поддържането на този фокус ежеседмично и ежедневно. Целта ни е заедно да направим така, че ти съзнателно и подсъзнателно да се движиш към целите, които имаш, всеки един ден – дори и тогава, когато не работиш по тях.
2. Изграждане на психологическа нагласа за успех – преодоляване на всички лимитиращи убеждения, страхове и съмнения, които имаш. И обикновено почти с всеки работя и за преодоляване на стремежа му да отлага – това е бич, който явно засяга почти всички хора.
3. Уча те на конректни стратегии и точните стъпки, които трябва да предприемеш, за да привлечеш повече клиенти, да затваряш много по-успешно сделките си, да изградиш системи за последваща комуникация с клиентите си.
4. Изграждаме система за планиране, която е не просто система за управление на времето, а система, която гарантира, че фокусът ти всяка седмица е насочен основно към важните за теб неща.
5. Ще ти помогна и да изградиш умения или да усъвършенстваш уменията си в много посоки: да делегираш успешно, да управляваш хората си по-добре, да продаваш, да привличаш клиенти и т.н.

Тези посоки са част от Формулата ми от 7 стъпки за бизнес растеж.

Работи ли подходът ти?

Да. Можеш да видиш и мненията на някои мои клиенти като посетиш тази страница.

Какви резултати мога да очаквам?

Аз разбира се не претендирам, че ще постигнеш резултатите, които много от досегашните ми клиенти са постигнали. Най-малкото защото към момента не знам подробности за твоя бизнес. А и ще бъда честен: много хора постигат резултати, но не всички. Освен да научаваш много нови неща, от теб се иска да ги правиш систематично. Ако го правиш, може да очакваш ръст на клиентите, повече печалби и повече пари. И същевременно да изградиш системи за всичко в бизнеса си: така че той да може да функционира като машина дори и когато те няма.

Мога ли да се свържа с бивши или текущи твои клиенти, за да разбера от тях какво е да се работи с теб?

Абсолютно. Окуражавам те да прочетеш всички отзиви на мои клиенти тук. И след това може да пишеш по имейл на тези от тях, които искаш, да попиташ за допълнително мнение, за да разбереш какво те са получили от работата си с мен.

Колко бързо мога да очаквам резултати?

Очевидно резултатите ще зависят и от типа бизнес, в който си, както и от това колко бързо успееш да приложиш стратегиите, които ще ти дам. Има клиенти, които още в първия месец постигат такива резултати, че изплащат инвестицията си за коучинг за цялата година. Обикновено повечето клиенти получават сериозни резултати в бизнеса (повече клиенти, повече доходи) и в личен аспект след 4-6 месеца работа с мен.

Как мога да съм сигурен, че ще получа ръст на бизнеса си?

Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж, която съм разработил и която ще е в основата на съвместната ни работа, е базирана на голям мой опит и знания акумулирани от топ-изпълнителите в света: в сферата на личната трансформация, преодоляването на металните бариери вътре в нас, привличането на клиенти, продажбите, управлението на времето и планирането и изграждането на системи в бизнеса. Клиентите, с които съм работил и са приложили тези стъпки и стратегии са постигнали ръст на бизнеса си за много по-кратко време отколкото биха го направили, ако работеха сами.

Ще си върна ли инвестицията, която правя в коучинг програмата?

Твърдо да! Повечето клиенти на коучинг успяват да привлекат за 1 година солидно повече бизнес. А уменията и информацията, които ще усвоиш от Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж, ще ти донесе още по-голяма възвръщаемост през следващите години.

Аз искам да работя с теб, Сашо. Какви са опциите, които имам?

Поздравления за това, че взимаш решение да се движиш към още по-голям успех. Аз ще се радвам да работим заедно. Продължителността на всяка програма е 12 месеца. Можеш да избираш измежду следните варианти:

Диамантена програма „Бърза писта“

Индивидуална програма за клиентите, които искат най-бързи резултати. Включва 36 часа индивидуален коучинг, създаване на неща вместо теб, обучение и трениране на  твоя екип, постоянна подкрепа по имейл и телефон.

Виж повече…

Платинена програма на индивидуален коучинг „Бизнес растеж“

Тази 12-месечна програма е за хора, които искат да предприемат последователни действия за разрастване на бизнеса си. Включва 24 часа индивидуален коучинг, постоянна подкрепа по имейл.

Виж повече…

Сапфирена мастърмайнд програма „Бизнес растеж“:

12-месечна програма за хора, които искат да учат самостоятелно и заедно с други като тях и да предприемат последователно необходимите действия за ръст на техния бизнес. Включва 24 групови онлайн коучинг сесии от по 75 минути , 1 стратегическа инвидиуална коучинг сесия от 60 минути.

Виж повече…

ОК, аз знам коя програма искам. Как да започна?

Чудесно! Една от отличителните разлики на хората, които са успешни, е , че взимат решение бързо. Това умение ги води към постигане на резултати много по-бързо от останалите. Известно е, че повечето такива хора вземат решенията си с кураж базирано най-вече и на интуицията си. Така че, ако усещаш, че да работиш с мен е за теб и ще ти донесе резултати, действай.

Пиши ми на info@DoubleYourBusiness.bg и или попълни заявка за опознавателна среща тук:

Ако не съм готов да започна, как мога да видя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

Най-лесният начин е като се абонираш да получаваш моите седмични стратегии по имейл. С тях ще получаваш и всички покани за уебинари и други живи събития, които огранизираме. Повечето от тези уебинари и събития са безплатни и ще ти позволят да научиш много неща, които и ти да приложиш, и в същото време да ти покажат и какво можеш да очакваш (в пъти повече), ако се включиш в някоя от платените програми. За да се абонираш, отиди тук: DoubleYourBusiness.bg

Аз все още имам въпроси, мога ли да ти се обадя?

Разбира се. Ако имаш въпроси, пиши на info@DoubleYourBusiness.bg или се обади на (02) 931 1015 и аз или екипът на Ликора ще ти дадем отговори на всичко, което те интересува и ще те посъветваме коя е най-подходящата програма за теб.

Да действаме:
направи невидима промяна
и постигни видими резултати!