Успешен пример: как бързо да намерим хората, които ни трябват в нашия екип

Успешен пример: как бързо да намерим хората, които ни трябват в нашия екип

Александър НиколовБизнес развитие, Блог

Наемането на правилните хора в екипа е един от най-големите проблеми на почти всеки бизнес.

При разговорите ми с мои клиенти – собственици на бизнес – много често съм чувал израза „няма хора“. По тази тема – наемането на хора – аз уча клиентите си как да пускат обявите си така, че да не получат стотици автобиографии, които трябва да гледат, и след това – как да провеждат интервютата по начин, който да им помогне да изберат правилния човек. Почти винаги в тези ситуации, обаче, собствениците на малък бизнес възкликват: „Проблемът не е, че има много кандидати, от които трябва да избираме, а че няма никакви кандидати“. И от това се оплакват както бизнеси, които търсят нискоквалифицирани кадри, така и бизнеси, които търсят висококвалифицирани специалисти. И едните, и другите често казват „няма хора“.

Днес искам да ти представя историята на Вероника Илиева – собственик на студио за интериорен и графичен дизайн. През последната година бизнесът на Вероника расте с изключително бързи темпове и през 2-3 месеца й се налага да наема 1-2 нови хора в екипа си. И за разлика от ситуацията, за която говорех в началото – „няма хора“, Вероника успява веднага да намери подходящите хора за позициите, които й трябват – при това без дори да пуска обяви за работа. Това се случваше толкова често, че аз се запитах как тя постига това. В днешното видео разказвам именно какво прави Вероника, за да намира бързо хората, които й трябват. Сигурен съм, че ще се изненадаш колко лесно могат да се случат нещата, когато имаш правилната нагласа и яснота какво точно търсиш:

 

 

Задачата ми към теб е да помислиш как можеш да приложиш това, което прави Вероника Илиева, следващия път, когато трябва да наемаш хора в твоя екип.

И, както винаги, нямам търпение да прочета какво мислиш за това видео и за разгледаната стратегия: скролирай надолу и сподели твоето мнение.

Желаеш ли да изградим заедно стратегия за ръст на твоя бизнес за следващите 12 месеца? Последвай този линк и кандидатствай за 30 минутна безплатна стратегическа коучинг сесия с мен.

Коментирай чрез твоя FB профил