Какво ни трябва, за да успеем в бизнеса?

Александър НиколовБизнес развитие, Блог

Отговорът на въпроса какво ни трябва за да успеем в бизнеса, който давам в тази статия, вероятно ще е изненадващ за теб. Да, разбира се, необходими са умения за маркетинг, продажби и създаване на нови продукти. Но над всичко това стоят три други много важни неща.

За да успеем в бизнеса на първо място ни трябва енергия. Тази енергия ни трябва за да имаме волята и мотивацията да преодоляваме трудностите когато се появят – а те са неизбежни. Тази енергия ни е необходима и за да имаме ясен фокус към постигане на резултатите и дисциплина да правим това, което е необходимо.

Второто нещо, което ни е необходимо, са позитивни вярвания – такива, които ни движат напред. А това означава всеки ден да програмираме мозъка си за успех и постигнане на нашите цели.

И на трето място трябват ни умения, с които да влияем на себе си: за да можем да правим промените в нас, които да ни движат напред. А и няма как да влияем на другите (което е същността на бизнеса), ако не може да повлияем на самите нас.

Виж това кратко видео, което записах в един от крайбрежните паркове в Ню Йорк, в което говоря за това как да си осигурим първото ключово нещо за успех – енергия, фокус и дисциплина.

 

Това е само една от стратегиите, на които аз уча моите клиенти в индивидуалните и групови коучинг програми. Тези програми позволяват на моите клиенти да печелят повече пари, да привличат повече клиенти и да работят по-малко. Научи повече за тези програми на този линк.

Коментирай чрез твоя FB профил