Страхът да инвестираш в себе си и в бизнеса си стопира твоя растеж

Страхът да инвестираш в себе си и в бизнеса си стопира твоя растеж

Александър НиколовБлог, Фокус и продуктивност

Какво изпитваш всеки път, когато трябва да предприемеш по-съществена инвестиция в твоя бизнес или в твоето развитие?

Ако изпитваш страх, това е напълно нормално. Решенията да инвестираме естествено водят до съмнения и страхове: ще се оправдае ли инвестицията, ще ми се възвърне ли вложената сума и т.н. Тези съмнения и страхове са нормални и са нашата защитна реакция, която да ни направи предпазливи и да не допуснем грешка…

И в същото време, тези страхове са спирачка за нашия прогрес!

И причината да са спирачка е, че ни държат там където сме.

Тези страхове са продиктувани от обстоятелствата ни в момента (липса на достатъчно пари, време или други ресурси), но като не предприемаме действие, ние си оставаме в същите тези обстоятелства. А това означава да продължим да нямаме пари, време, или други ресурси….

Как да излезем от тази въртележка?

Днешното видео е посветено на този въпрос.

 

Кое е това нещо, в което искаш да инвестираш, защото знаеш, че ще бъде крачка напред в твоя бизнес? Запитай се как взимаш решението: като се движиш от обстоятелствата и страховете в живота си или като действаш от позиция на възможностите, които имаш пред теб? И какво е решението за теб? Защото, както казва моят ментор, Джим Фортин, „ако нищо не се промени, нищо няма да се промени“.

Желаеш ли да изградим заедно стратегия за ръст на твоя бизнес за следващите 12 месеца? Щракни на бутона и кандидатствай за 30 минутна безплатна опознавателна среща с мен.

Коментирай чрез твоя FB профил