Спри да се притесняваш за неважни неща в твоя бизнес

Александър НиколовБлог, Фокус и продуктивност

Като собственик на бизнес вероятно се случва да се притесняваш за много неща… И причината е, че има твърде много неща, които да наблюдаваш, да контролираш и да управляваш в твоя бизнес.

Когато си въвлечен в ежедневните оперативни неща, винаги се намира нещо, което да не върви добре: било в обслужването на клиент, било в счетоводството или техниката, или маркетинга и продажбите, или дейността на определен служител…

В такава ситуация ние обикновено се фокусираме върху това, което не върви, и то често поглъща нашето внимание. А дори и да не му обръщаме специално внимание, то стои „някъде там“ и ни тормози.

Резултатът? Спираме да мислим и да имаме фокус към това, което наистина е важно да направим. Даже често използваме текущите проблеми, за които се притесняваме, за да не се занимаваме с истински важните неща.
„Ще се захвана с това, но след като се справя с проблем Х“, казваме често в такива случаи.
Дай си сметка, че това на практика задържа твоя прогрес, който иначе е възможен за теб.

От видеото по-долу ще видиш как да се фокусираш върху това, което е наистина важно, и ако го направиш – какво е възможно за теб и твоя бизнес.

 

 

Откриването на истински важните неща за теб и твоя бизнес и как да си гарантираш ежеседмичен фокус към тях, е едно от ключовите неща, които правим по време на събитието Бизнес Ритрийт. Цялата сутрин на ден 2 е посветена на тази тема … защото тя е толкова определяща за успеха ти, колкото и стратегиите за привличане на нови клиенти, които също разглеждаме по време на този 3-дневен семинар. Ако искаш да се регистрираш за участие, посети тази страница.

Коментирай чрез твоя FB профил