Все още ли работиш и през уикендите?

Все още ли работиш и през уикендите?

Александър НиколовБлог, Фокус и продуктивност

Когато стартираш бизнеса си, е нормално да се наложи да работиш извънредно –по 10-12 часа на ден, и събота и неделя. Такава бе ситуацията и при мен, когато стартирах моя бизнес. Работех до късно вечер (често до 21:00 часа) и може би половината от времето през уикенда.

За съжаление по-голямата част от собствениците на малък бизнес продължават да работят и събота и неделя и много след началния етап. Причините за това са много и обикновено са свързани с това, че има несвършени неща през седмицата, изостанали поръчки и запитвания на клиенти. И основният мотив е, че трябва да се изкарват пари.

В други случаи бизнес собствениците официално не работят през уикендите, но приемат обаждания от клиенти, изпълняват спешни поръчки и отговарят на електронната поща…. Или просто наблюдават статистки за продажбите онлайн.

Колкото и спешни да изглеждат всички тези неща, резултатът от тях е, че ти не се откъсваш истински от бизнеса и оставаш пряко свързан и физически, и емоционално, и ментално с проблемите на твоята работа.

От днешното видео ще разбереш защо е важно да прекратиш тези практики и да имаш поне един, а желателно и два дни всяка седмица, в които да си напълно откъснат от твоя бизнес. От видеото ще разбереш и стъпките, с които можеш да спреш да работиш през уикендите. И колкото и към момента да изглежда невъзможно за теб да си напълно изключен от бизнеса, вземи решение да го постигнеш…. Ще се изненадаш от резултатите….
 

 

Желаеш ли да изградим заедно стратегия за ръст на твоя бизнес за следващите 12 месеца? Щракни на бутона и кандидатствай за 30 минутна безплатна опознавателна среща с мен.

Коментирай чрез твоя FB профил