Планирай за резултати, а не за пълен график

Александър НиколовБлог, Фокус и продуктивност

Ако графикът ти със задачи е постоянно пълен, не се изненадвай: това е така за почти всеки бизнес собственик. Винаги има толкова много неща, за които трябва да се погрижим, а времето винаги е по-малко….

И, разбира се, основната ни грижа е как да имаме малко повече време за всичко в нашия график…

Има обаче и по-голям проблем от липсата на време….

И този проблем се разбира най-добре, когато, макар и рядко, успееш да свършиш всички задачи от графика си за деня и седмицата. Ако в такъв момент се запиташ: „Придвижих ли бизнеса си напред?“, отговорът много рядко е „да“.
Причината: често ние планираме задачи, а не резултати. И ефектът от това е, че имаме пълен график и ставаме все по-натоварени…. и в същото време все повече не постигаме резултатите, които искаме.

Съвсем алтернативен подход в планирането е планирането за резултати.

Виж видеото по-долу, за да откриеш какви въпроси да си задаваш всеки ден, които ще доведат до това да планираш резултати, а не списък от задачи. И най-хубавото е, че с такъв подход графикът ти дори не е необходимо да е пълен… и въпреки че не е пълен, получаваш по-бързи и по-добри резултати в бизнеса си.

 

 

Как да си фокусиран към истински важните неща за теб и как да планираш за резултати е само една от стратегиите, които разглеждаме на събитието Бизнес Ритрийт. Ако искаш да се регистрираш за участие на това единствено 3-дневно събитие, насочено към това да помогне на собствениците на малък бизнес да привлекат повече клиенти и да спечелят повече пари, посети страницата на събитието тук.

Коментирай чрез твоя FB профил