Харченето на много пари за реклама не ти носи повече клиенти!

Харченето на много пари за реклама не ти носи повече клиенти!

Александър Николов Блог, Привличане на клиенти

Има ли логика в това, че като рекламираме повече, ще достигаме до повече хора и ще имаме повече клиенти?

Разбира се, че има логика и това е нещо, към което се стреми всеки собственик на бизнес. И единствената спирачка е бюджетът, с който разполагаме – винаги ни се иска да е по-голям… и колкото и да е голям, пак ще искаме да бъде по-голям.

Дали обаче повечето реклама води до повече клиенти?

В много случаи да – когато става дума за големи бизнеси, с утвърдени продукти на пазара. В този случай по-големият бюджет води до достигане до повече хора или до повече повторения на посланието и обикновено това дава резултати.

Така ли стоят нещата обаче когато става дума за малък бизнес?

Първо, ако това бе основният фактор за успех, всеки малък бизнес вече нямаше да е такъв, защото щеше да е успешен и щеше да е станал голям.

Наскоро с мен се свързаха собственици на бизнес, които споделиха, че са стартирали наскоро и са направили масирана рекламна кампания с хиляди левове…. но нямат резултати.

Защо рекламирането с повече пари обикновено не дава резултати за малките бизнеси и вместо да носи повече клиенти, просто струва повече?

И какво е важно да направим вместо това?

Отговорите на тези въпроси са във видеото по-долу.

 

Когато става дума за привличане на клиенти, позиционирането на пазара е винаги първата стъпка и тя не започва от бюджета за реклама. Позиционирането на пазара е първата стъпка от стълба Привличане на клиенти в създадената от мен BG 3x система за бизнес растеж.

Желаеш ли да изградим заедно стратегия за ръст на твоя бизнес за следващите 12 месеца? Щракни на бутона и кандидатствай за 30 минутна безплатна опознавателна среща с мен.

Коментирай чрез твоя FB профил