Ключовите числа

Следиш ли ключовите числа в бизнеса си?

Александър Николов Бизнес развитие, Блог

Ключовите числа в бизнеса

Кои са ключовите числа в бизнеса?

В работата си с моите клиенти – собственици на малък бизнес, не рядко се случва да видя, че те не знаят каква точно е текущата им ситуация. При това говорим за наистина важни финансови данни като

месечен оборот, годишен оборот, колко от този оборот е печалба.

Някои собственици на бизнес са ми казвали, че имат сериозен ръст в приходите след 3-6 месеца съвместна работа, но не могат да кажат колко точно е този ръст и колко е печалбата им. Причината: нямат точни данни нито за този период, нито за предишния.

Очевидно приходите и печалбата са най-ключовите данни за един бизнес. Без приходи и печалби ти няма как да съществуваш.

Затова и постоянно трябва да следиш тези ключови числа.

В днешното видео обаче се спирам на още ключови числа, които е задължително един бизнес да следи. Това са числа, които ти показват постоянно как се движиш към твоите цели. Ако следиш тези числа, можеш да създадеш и система на отговорност за себе си и екипа си. Ако всеки знае точно какво трябва да постигне и ти можеш да следиш дали той или тя постига това или не, ще ти бъде и възможно навреме да вземеш мерки и да направиш промени…. Така че в края на годината наистина да постигнеш целите си.

Виж видеото по-долу, от което ще откриеш

кои са ключовите числа,
които трябва да следиш в твоя бизнес,

и как можеш да ги управляваш така, че да направиш успеха си предвидим.

 

 
А сега помисли: имаш ли такава система на отчетност на ключовите числа в бизнеса ти всяка седмица? Ако не, какво можеш да промениш, така че да измерваш това, което правиш?

А ако видеото ти е харесало, сподели го в социалните мрежи. Нека повече собственици на бизнес видят тази важна стратегия за ръст.

Желаеш ли да изградим заедно стратегия за ръст на твоя бизнес за следващите 12 месеца? Щракни на бутона и кандидатствай за 30 минутна безплатна опознавателна среща с мен.

Коментирай чрез твоя FB профил