Ключовите числа

Следиш ли ключовите числа в бизнеса си?

Александър НиколовБизнес развитие, Блог

Ключовите числа в бизнеса

Кои са ключовите числа в бизнеса?

В работата си с моите клиенти – собственици на малък бизнес, не рядко се случва да видя, че те не знаят каква точно е текущата им ситуация. При това говорим за наистина важни финансови данни като

месечен оборот, годишен оборот, колко от този оборот е печалба.

Някои собственици на бизнес са ми казвали, че имат сериозен ръст в приходите след 3-6 месеца съвместна работа, но не могат да кажат колко точно е този ръст и колко е печалбата им. Причината: нямат точни данни нито за този период, нито за предишния.

Очевидно приходите и печалбата са най-ключовите данни за един бизнес. Без приходи и печалби ти няма как да съществуваш.

Затова и постоянно трябва да следиш тези ключови числа.

В днешното видео обаче се спирам на още ключови числа, които е задължително един бизнес да следи. Това са числа, които ти показват постоянно как се движиш към твоите цели. Ако следиш тези числа, можеш да създадеш и система на отговорност за себе си и екипа си. Ако всеки знае точно какво трябва да постигне и ти можеш да следиш дали той или тя постига това или не, ще ти бъде и възможно навреме да вземеш мерки и да направиш промени…. Така че в края на годината наистина да постигнеш целите си.

Виж видеото по-долу, от което ще откриеш

кои са ключовите числа,
които трябва да следиш в твоя бизнес,

и как можеш да ги управляваш така, че да направиш успеха си предвидим.

 

 
А сега помисли: имаш ли такава система на отчетност на ключовите числа в бизнеса ти всяка седмица? Ако не, какво можеш да промениш, така че да измерваш това, което правиш?

А ако видеото ти е харесало, сподели го в социалните мрежи. Нека повече собственици на бизнес видят тази важна стратегия за ръст.

КАКВО ТИ ЛИПСВА В ТВОЯ БИЗНЕС?

Специален тренинг за собственици на малък бизнес,
които търсят решения за устойчив ръст

Коментирай чрез твоя FB профил