Как да преодолееш страховете си, за да предприемеш действие

Александър НиколовБлог, Фокус и продуктивност

Как да преодолееш страховете си

Как да преодолееш страховете си и да действаш въпреки тях?

Кой е най-големият фактор, който ни спира да постигнем целите, които искаме?

Страхът.

Страхът има способността да ни парализира и да ни кара да отлагаме важните действия – точно тези, които ни трябват за да получим нови резултати.

Страхът също ни помага като ни държи в зоната ни на комфорт и така ни пази. Но едновременно с това ни спира да растем. За да получиш нови резултати, трябва да предприемеш нови действия. И да, част от тези действия са плашещи и са извън зоната ти на комфорт. И ако тези действия наистина са важни за твоя по-нататъшен прогрес, то очевидно е важно да се научиш да преодоляваш страховете, които те стопират.

Как да преодолееш страховете си и да започнеш да действаш?

На първо място, осъзнай, че страховете ти в повечето случаи не са реални. Ние често се притесняваме за неща, които никога не се случват. С други думи, опасенията, които имаш за евентуалните последици, в повечето случаи просто няма да се осъществят. Дай си сметката обаче, че поддавайки се на страха, ти се лишаваш от възможните положителни последици, които би получил, ако действаше.

Във видеото по-долу ще откриеш 3 средства как да преодолееш страховете си, които и аз използвам. А повярвай ми, аз имах много страхове (и все още имам, но стават все по-малко и все по-малко ме стопират).

Три начина как да преодолееш страховете си

Първият начин, по който аз преодолявам страховете си,

е като предварително разширявам зоната си на комфорт. Това е и причината да правя неща като skydiving, които като последица водят до по-малко страхове и в другите сфери на живота ми, в това число – и в бизнеса ми.

Вторият начин как да преодолееш страховете си

е свързан с НЛП техники за програмиране на мозъка и техники от енергийната психология.

И третият начин как да преодолееш страховете си

е свързан с това просто да действам дори и когато чувствам страх.

Всъщност, много често аз комбинирам и трите средства като първо тренирам мозъка си с техники от енергийната психология и НЛП, а след това предприемам действие въпреки страха си (чувствам страха си и действам), което пък разширява моите граници.

Ако видеото ти беше полезно, сподели тази публикация на твоята стена във Фейсбук. И разбира се, не забравяй да ми кажеш какво мислиш за това как да преодолееш страховете си като скролираш надолу и оставиш твоя коментар.

Желаеш ли да изградим заедно стратегия за ръст на твоя бизнес за следващите 12 месеца? Последвай този линк и кандидатствай за 30 минутна безплатна опознавателна сесия с мен.

Как да преодолееш страховете си, за да предприемеш действие?
Как да преодолееш страховете си и да започнеш да действаш?
Три начина как да преодолееш страховете си

Коментирай чрез твоя FB профил